
ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
Železné hory – region výjimečný nejen pestrostí geologického utváření, ale také svou historií a vývojem lidské činnosti, která je úzce spjata s přírodou a převtěluje se do tradic a řemesel místních lidí. Tedy vítejte i Vy!

Štrúdl paní mlynářky
Ač původem z Rakouska, je v Čechách tak oblíbeným, že je považován za národní dezert. Štrúdl je vůní starých časů a poezií našich babiček. Nejčastěji v něm najdete jablka, rozinky a skořici. Přitom tažené těsto svádí i k slaným experimentům.
Historie mlýna v Bukovině je delší než 200 let. Můžeme s jistotou říci, že poslední mlynářka, paní Anna Hanousková, určitě štrúdl pekla. Měla zdroj mouky a z mlýnské zahrady dle dobových fotografií dostatek
jablíček i ořechů a dobrý sklep na uskladnění.
Při přípravě štrúdlu nepoužíváme žádné polotovary. Až na pečení v troubě suroviny zpracováváme ručně. Od přípravy ořechů, jablek i těsta. Štrúdl pečeme opravdu s láskou.
Štrúdl v hostinci Ve Starém mlýně podáváme na všech pořádaných akcích. Ve větším množství pečeme i na objednávku. V sezóně o víkendech od 14 h. Pokud někdo přijede mimo sezónu a zavítá do hostince během týdne od 18 h, určitě najdeme schovanou porci.
Kontakt na výrobce:
Olga Luxová
Hostinec ve Starém mlýně
535 01 Bukovina u Přelouče 16tel.: +420776352227
bukovinauprelouce@tiscali.cz
Oga Luxová
telefon: +420776352227
bukovinauprelouce@tiscali.cz