Naši předci v zimním období hojně využívali kysané zelí, jeden z mála zdrojů vitamínů.


Soudek s naloženým zelím nechyběl v žádné chalupě, má blahodárné účinky na lidský organismus, posiluje imunitu.

Ingredience:

  • 400 g kysaného zelí
  • 100 g pěkně prorostlého bůčku
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • lžíce hořčice
  • lžíce oleje nebo sádla
  • sůl

Zelí překrájíme, pokud je příliš kyselé, část zelí propláchneme vodou a vymačkáme. Přidáme červenou papriku nakrájenou na tenké nudličky, hořčici a dobře promícháme. Na pánvi si na oleji nebo sádle dorůžova osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájený bůček a zelný salát jím přelijeme.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 32 značek ve 31 regionech celé České republiky