Pečené kozí sýrové kuličky se zeleninovým ragú
Lokální kozí sýr z Dvorského kozího statku dodává tomuto pokrmu charakter a chuť Vysočiny – inspirujte se jednoduchým a zdravým receptem.
- 
                            Obec
                            Přibyslav 
- 
                            Region
                            Vysočina 
- 
                        Místo
                        Přibyslav 
- 
                        Region
                        Vysočina 
Postup
- 
Papriky očisti a nakrájej na kostičky, cuketu a cibuli nasekej nadrobno. Česnek prolisuj. 
- 
Na pánvi rozehřej olivový olej, opeč cibuli do zlatova, přidej česnek, papriky a cuketu. Osol, opepři, okořeň oreganem a duste do změknutí (cca 8–10 min). 
- 
Mezitím nastrouhej kozí sýr, smíchej ho s vajíčkem, strouhankou, petrželkou. Dochutěn solí a pepřem vytvaruj kuličky o velikosti vlašského ořechu. 
- 
Kuličky osmaž z obou stran dozlatova na oleji (cca 2–3 min na stranu). 
- 
Servíruj kuličky na teplé zeleninové ragú, případně opeč topinku či podávej s listovým salátem. 
Co dělá recept výjimečným:
- 
Využívá kvalitní lokální BIO kozí sýr z Vysočiny, díky čemuž podporuje místní farmáře a udržitelné zemědělství 
- 
Lehké a zdravé jídlo s kontrastem teplého ragú a jemných sýrkových kuliček. 
- 
Snadná příprava vhodná pro denní či víkendové menu. 
