Pečené kozí sýrové kuličky se zeleninovým ragú


Lokální kozí sýr z Dvorského kozího statku dodává tomuto pokrmu charakter a chuť Vysočiny – inspirujte se jednoduchým a zdravým receptem.

 

 

  • Místo

    Přibyslav

  • Region

    Vysočina

  • Místo

    Přibyslav

  • Region

    Vysočina

Postup

  1. Papriky očisti a nakrájej na kostičky, cuketu a cibuli nasekej nadrobno. Česnek prolisuj.

  2. Na pánvi rozehřej olivový olej, opeč cibuli do zlatova, přidej česnek, papriky a cuketu. Osol, opepři, okořeň oreganem a duste do změknutí (cca 8–10 min).

  3. Mezitím nastrouhej kozí sýr, smíchej ho s vajíčkem, strouhankou, petrželkou. Dochutěn solí a pepřem vytvaruj kuličky o velikosti vlašského ořechu.

  4. Kuličky osmaž z obou stran dozlatova na oleji (cca 2–3 min na stranu).

  5. Servíruj kuličky na teplé zeleninové ragú, případně opeč topinku či podávej s listovým salátem.


Co dělá recept výjimečným:

  • Využívá kvalitní lokální BIO kozí sýr z Vysočiny, díky čemuž podporuje místní farmáře a udržitelné zemědělství 

  • Lehké a zdravé jídlo s kontrastem teplého ragú a jemných sýrkových kuliček.

  • Snadná příprava vhodná pro denní či víkendové menu.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 32 značek ve 31 regionech celé České republiky