Pečené kozí sýrové kuličky se zeleninovým ragú
Lokální kozí sýr z Dvorského kozího statku dodává tomuto pokrmu charakter a chuť Vysočiny – inspirujte se jednoduchým a zdravým receptem.
-
Místo
Přibyslav
-
Region
Vysočina
-
Místo
Přibyslav
-
Region
Vysočina
Postup
-
Papriky očisti a nakrájej na kostičky, cuketu a cibuli nasekej nadrobno. Česnek prolisuj.
-
Na pánvi rozehřej olivový olej, opeč cibuli do zlatova, přidej česnek, papriky a cuketu. Osol, opepři, okořeň oreganem a duste do změknutí (cca 8–10 min).
-
Mezitím nastrouhej kozí sýr, smíchej ho s vajíčkem, strouhankou, petrželkou. Dochutěn solí a pepřem vytvaruj kuličky o velikosti vlašského ořechu.
-
Kuličky osmaž z obou stran dozlatova na oleji (cca 2–3 min na stranu).
-
Servíruj kuličky na teplé zeleninové ragú, případně opeč topinku či podávej s listovým salátem.
Co dělá recept výjimečným:
-
Využívá kvalitní lokální BIO kozí sýr z Vysočiny, díky čemuž podporuje místní farmáře a udržitelné zemědělství
-
Lehké a zdravé jídlo s kontrastem teplého ragú a jemných sýrkových kuliček.
-
Snadná příprava vhodná pro denní či víkendové menu.