Sirup z jehličí
Z restaurace U Fořta z Mezní Louky se mezi regionální výrobky zařadil Sirup z jehličí.
-
Číslo certifikátu
ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®
12036 -
VÝROBCE
J plus S s.r.o. - Areál U Fořta
-
Obec
Mezní louka
-
Region
Českosaské Švýcarsko
-
Číslo certifikátu
ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®
12036 -
VÝROBCE
J plus S s.r.o. - Areál U Fořta
-
Obec
Mezní louka
-
Region
Českosaské Švýcarsko
Z ručně sbíraného jehličí a cukru je vyroben sirup. Mladé smrkové výhonky se sbírají v době, kdy smrky kvetou, obvykle v první půlce května. Obsahují řadu užitečných látek od vitamínu C po některé minerály a silici. Kromě klasického využití jako sladila do čaje nebo využití při kašli a nachlazení z něj připravují speciální vinaigrette – zálivku na saláty nebo v něm nakládají perlové cibulky, které jsou poté úžasnou chuťovou tečkou ke zvěřině nebo zvěřinovým paštikám. Sirup z jehličí slouží i jako základ domácích limonád nebo pečeného čaje.
Vše je vyráběno přímo v kuchyni U Fořta a s maximálním využitím regionálních surovin. Jedná se o originální recepty tamního kuchaře a zatím lze výrobky ochutnat jen tam.
J plus S s.r.o. - Areál U Fořta
Mezní Louka 37
407 17 Hřensko
Tel.: +420 412 151 163
E-mail: info@uforta.cz
Web: https://www.uforta.cz/