Sirup z jehličí


Z restaurace U Fořta z Mezní Louky se mezi regionální výrobky zařadil Sirup z jehličí.

  • Číslo certifikátu

    ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®
    12036

  • VÝROBCE

    J plus S s.r.o. - Areál U Fořta

  • Obec

    Mezní louka

  • Region

    Českosaské Švýcarsko

  • Číslo certifikátu

    ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt®
    12036

  • VÝROBCE

    J plus S s.r.o. - Areál U Fořta

  • Obec

    Mezní louka

  • Region

    Českosaské Švýcarsko

Z ručně sbíraného jehličí a cukru je vyroben sirup. Mladé smrkové výhonky se sbírají v době, kdy smrky kvetou, obvykle v první půlce května. Obsahují řadu užitečných látek od vitamínu C po některé minerály a silici. Kromě klasického využití jako sladila do čaje nebo využití při kašli a nachlazení z něj připravují speciální vinaigrette – zálivku na saláty nebo v něm nakládají perlové cibulky, které jsou poté úžasnou chuťovou tečkou ke zvěřině nebo zvěřinovým paštikám. Sirup z jehličí slouží i jako základ domácích limonád nebo pečeného čaje. 

Vše je vyráběno přímo v kuchyni U Fořta a s maximálním využitím regionálních surovin. Jedná se o originální recepty tamního kuchaře a zatím lze výrobky ochutnat jen tam.

J plus S s.r.o. - Areál U Fořta
Mezní Louka 37
407 17 Hřensko

Tel.: +420 412 151 163
E-mail: info@uforta.cz
Web: https://www.uforta.cz/

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 32 značek ve 31 regionech celé České republiky