Krušnohorský domácí tmavý chléb z Lesné
Oblíbený domácí žitný chléb. Žito je čerstvě ručně mleto přímo v Lesné na kameninovém mlýnku.
- 
                            Číslo certifikátu
                            
KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®
23077 - 
                            VÝROBCE
                            
Horský hotel Lesná
 - 
                            Obec
                            
Boleboř–Svahová
 - 
                            Region
                            
Krušnohoří
 
- 
                        číslo certifikátu
                        
KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt®
23077 - 
                        VÝROBCE
                        
Horský hotel Lesná
 - 
                        Obec
                        
Boleboř–Svahová
 - 
                        Region
                        
Krušnohoří
 
Připravuje se min. 5 dní, před samotným pečením rozděláním kvásku s vodou. Po 5 dnech se připraví těsto z kvásku, vody, ručně mletého žita, soli, fenyklu a kmínu. Ručně se míchá do celkového propojení. Těsto kyne 2 hodiny při pokojové teplotě. Pak vytvoříme bochníky, které dále 2 - 3 hodiny kynou. Lopatou sázíme a pečeme chleba v šamotové peci při teplotě max. 200° C. Chléb při správném uskladnění vydrží 7 dní.
                                    
                                    Horský hotel Lesná
                                    
                                        Svahová 22
                                        431 21 Boleboř
                                
                                    
                                    Tel.: 476 113 040
                                    
                                    E-mail: info@horskyhotellesna.cz
                                    Web: www.horskyhotellesna.cz