Kysané zelí a zelný salát z Hrejkovic
Rodinná firma pana Dušana Hřebíka funguje v jihočeských Hrejkovicích více než 20 let. Vždyť zelí zpracovávál už pan Hřebík starší.
"Naše kysané zelí vyrábíme podle staré rodinné receptury zděděné po babičce, kterou jsme postupně doladili do dnešní podoby," říká pan Hřebík. Od začátku nakládali zelí pro zájemce přímo do jejich vlastních donesených nádob. Postupně začali zelí nakládat i do skleněných třílitrových lahví, kde zelí přímo kvasí klasickým mléčným kvašením. A přidali i svěží zelný salát.
-
Číslo certifikátu
TOULAVA regionální produkt®
20036 -
VÝROBCE
Hřebík H+H s.r.o.
-
Obec
Hrejkovice
-
Region
Toulava
-
Číslo certifikátu
TOULAVA regionální produkt®
20036 -
VÝROBCE
Hřebík H+H s.r.o.
-
Obec
Hrejkovice
-
Region
Toulava
Pan Hřebík o jejich filozofii:
"Pro výrobu kysaného zelí používáme jednak zelí od dlouhodobých dodavatelů a také složky podporující klasické mléčné kvašení bez použití konzervantů (sůl)."
"Chuť kysaného zelí doplňuje krouhaná cibule, mrkev, sůl, hořčičné a koprové semínko."
"To je naše hlavní zásada - dodržet klasické postupy, žádné moderní technologie."
"Všechny suroviny jsou českého původu."
Na kysané zelí pan Hřebík logicky navázal výrobou zelného salátu. Jedná se o čerstvý svěží salát určený k rychlé spotřebě (jeho trvanlivost je 5 dní). Kromě zelí jsou i jeho další složky ryze tradiční: mrkev, ocet, cukr, sůl a případně křen.
Kysané zelí a zelný salát jsou k dostání nejen přímo v Hrejkovicích, ale dodávají je třeba i do farmářských obchodů, např. v Táboře.
"Spokojení zákazníci, milovníci kysaného zelí a příznivci zdravého životního stylu, kteří se pro naše kysané zelí vracejí, jsou nám důkazem, že receptura je dobrá a kvalitní. Jsme za to moc rádi!" s vděčností dodává pan Hřebík.
Hřebík H+H s.r.o.
Dušan Hřebík
Hrejkovice 16
398 59 Hrejkovice
Tel.: 777 265 301
Tel.: 777 265 313
E-mail: info@kysanezelizhrejkovic.cz
Web: www.kysanezelizhrejkovic.cz