Hovězí burger


 

Hovězí burger je králem letních grilovaček. Skvělý burger ale klidně připravíte i doma na pánvi. Recept je překvapivě jednoduchý a výsledkem je pastva pro oči i chuťové pohárky.

Základem úspěchu je kvalitní mleté maso s vyšším obsahem tuku a dobrá omáčka. Burger si můžete přizpůsobit podle vlastní chuti. Toto je verze našeho držitele Farma Škodovi.

  • Region

    Vysočina

  • Region

    Vysočina

 

Krok 1 / 6

Na začátek si nakrájíme rajčata a cibuli na plátky, podélně rozkrojíme housku a nachystáme si omáčku podle vlastní chuti. My jsme použili jednoduchou domácí chipotle majonézu.

Krok 2 / 6

Z mletého krku si vytvarujeme placky. Jejich průměr by měl být o něco větší, než je průměr housky, protože se maso během grilování stáhne. Maso následně pořádně osolíme a opepříme z obou stran.

Krok 3 / 6

Maso opékáme na grilu nebo na pánvi podobně jako steak – podle toho, jak moc ho chceme mít propečené. Pro běžnou tloušťku masa a stupeň propečení medium budou odpovídat přibližně 2 minuty z každé strany.

Krok 4 / 6

Po otoční masa položíme na jeho opečenou stranu plátek sýra, aby se rozpustil.

Krok 5 / 6

Současně s masem můžeme na gril nebo pánev přidat i cibuli, slaninu a rozkrojenou housku.

Krok 6 / 6

Po opečení stačí burger poskládat. Na spodní část housky naneseme štědré množství omáčky (přibližně 1 polévkovou lžíci). Následně přidáme salát, rajče, maso, opečenou slaninu, cibuli a přiklopíme vrchní částí housky, kterou jsme taky potřeli vrstvou omáčky. Aby se burger při jídle nerozpadal, doporučujeme doprostřed zapíchnout špejli.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 32 značek ve 31 regionech celé České republiky