Hovězí burger
Hovězí burger je králem letních grilovaček. Skvělý burger ale klidně připravíte i doma na pánvi. Recept je překvapivě jednoduchý a výsledkem je pastva pro oči i chuťové pohárky.
Základem úspěchu je kvalitní mleté maso s vyšším obsahem tuku a dobrá omáčka. Burger si můžete přizpůsobit podle vlastní chuti. Toto je verze našeho držitele Farma Škodovi.
-
Region
Vysočina
-
Region
Vysočina
Krok 1 / 6
Na začátek si nakrájíme rajčata a cibuli na plátky, podélně rozkrojíme housku a nachystáme si omáčku podle vlastní chuti. My jsme použili jednoduchou domácí chipotle majonézu.
Krok 2 / 6
Z mletého krku si vytvarujeme placky. Jejich průměr by měl být o něco větší, než je průměr housky, protože se maso během grilování stáhne. Maso následně pořádně osolíme a opepříme z obou stran.
Krok 3 / 6
Maso opékáme na grilu nebo na pánvi podobně jako steak – podle toho, jak moc ho chceme mít propečené. Pro běžnou tloušťku masa a stupeň propečení medium budou odpovídat přibližně 2 minuty z každé strany.
Krok 4 / 6
Po otoční masa položíme na jeho opečenou stranu plátek sýra, aby se rozpustil.
Krok 5 / 6
Současně s masem můžeme na gril nebo pánev přidat i cibuli, slaninu a rozkrojenou housku.
Krok 6 / 6
Po opečení stačí burger poskládat. Na spodní část housky naneseme štědré množství omáčky (přibližně 1 polévkovou lžíci). Následně přidáme salát, rajče, maso, opečenou slaninu, cibuli a přiklopíme vrchní částí housky, kterou jsme taky potřeli vrstvou omáčky. Aby se burger při jídle nerozpadal, doporučujeme doprostřed zapíchnout špejli.