Špagety aglio e olio


Vyzkoušejte jednoduchý recept na špagety aglio e olio – rychlý, chutný a voňavý. A ještě lepší chutná s kvalitním Hradeckým česnekem od firmy JOSEVA, s.r.o., držitele značky Vysočina regionální produkt®. Podpořte regionální výrobce a dopřejte si poctivé suroviny z našeho kraje. 

  • Region

    Vysočina

  • Region

    Vysočina

Postup:

  1. Uvař špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu (cca 8–10 minut).

  2. Mezitím oloupej a nakrájej česnek na tenké plátky. Pokud máš Hradecký česnek od JOSEVA, s.r.o., bude pokrm ještě aromatičtější a kvalitnější.

  3. Na pánvi rozehřej olivový olej, přidej česnek a jemně osmahni do zlatova (pozor, ať nezhořkne).

  4. Přidej špetku chilli a krátce promíchej.

  5. Scezené těstoviny přidej na pánev (nech si trochu vody z vaření).

  6. Promíchej, případně přidej lžíci vody z těstovin pro lepší spojení chutí.

  7. Servíruj posypané nasekanou petrželí. Volitelně můžeš přidat i nastrouhaný parmazán.

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 32 značek ve 31 regionech celé České republiky