Špagety aglio e olio
Vyzkoušejte jednoduchý recept na špagety aglio e olio – rychlý, chutný a voňavý. A ještě lepší chutná s kvalitním Hradeckým česnekem od firmy JOSEVA, s.r.o., držitele značky Vysočina regionální produkt®. Podpořte regionální výrobce a dopřejte si poctivé suroviny z našeho kraje.
-
Region
Vysočina
-
Region
Vysočina
Postup:
-
Uvař špagety ve vroucí osolené vodě podle návodu (cca 8–10 minut).
-
Mezitím oloupej a nakrájej česnek na tenké plátky. Pokud máš Hradecký česnek od JOSEVA, s.r.o., bude pokrm ještě aromatičtější a kvalitnější.
-
Na pánvi rozehřej olivový olej, přidej česnek a jemně osmahni do zlatova (pozor, ať nezhořkne).
-
Přidej špetku chilli a krátce promíchej.
-
Scezené těstoviny přidej na pánev (nech si trochu vody z vaření).
-
Promíchej, případně přidej lžíci vody z těstovin pro lepší spojení chutí.
-
Servíruj posypané nasekanou petrželí. Volitelně můžeš přidat i nastrouhaný parmazán.