Masné výrobky trvanlivé fermentované
Hlavním mottem našeho snažení je spokojený zákazník. Tajemství úspěchu je dělat obvyklé věci neobvykle dobře.
-
Číslo certifikátu
VYSOČINA regionální produkt®
09117/2020 -
Obec
Krále Jana 275, 583 01 Chotěboř
-
Region
Vysočina
-
Číslo certifikátu
VYSOČINA regionální produkt®
09117/2020 -
Obec
Krále Jana 275, 583 01 Chotěboř
-
Region
Vysočina
Řeznictví Stejskal s.r.o. - tradiční chotěbořská firma
Naše firma Řeznictví Stejskal s.r.o. vyrábí asi 150 druhů vlastních uzenářských výrobků. Používáme původní receptury, z nichž velká část pochází ještě z dob Františka Stejskala staršího. Ve výrobcích nepoužíváme žádné náhražky ani drůbeží separáty, které zajistí laciné, ale nekvalitní výrobky. Naše výrobky jsou vhodné pro bezlepkovou dietu. V současné době zaměstnáváme 23 zaměstnanců. Maso a uzeninu pravidelně rozvážíme chladícím autem do obchodů, restaurací, škol, školek, nemocnice a do domova pro seniory.
Chotěbořská prodejna má rozsáhlé zázemí a chladírny. Velkou výhodou je vlastní bourárna a výrobna za obchodem, kde maso zpracováváme, a tak je v prodejně maso a uzenina vždy čerstvá. Naše výrobna je vybavena moderními řeznicko-uzenářskými stroji. Máme i vlastní zrací komoru trvanlivých salámů, a tak může nabídnout i vlastní fermentované salámy, které zvítězili v soutěži regionální potravina Kraje Vysočina ve skupině za fermentovaný výrobek.
V roce 2008 firma získala podporu z EU a tak mohla proběhnout přestavba a přístavba jejího provozu, aby splňovala veškeré veterinární a hygienické normy. V listopadu v roce 2012 jsme otevřeli prodejnu v Havlíčkově Brodě. Společně s pekárnou Vilém s.r.o., tam prodáváme čerstvé pečivo, maso a své vlastní výrobky.
Řeznictví Stejskal s.r.o. - rodinná firma s uzenářskou výrobou
V roce 1930 začal p.Stejskal starší (děda dnešních majitelů) vykupovat a porážet v Oudoleni dobytek. Měl vlastní výrobnu a hostinec. V té době byl jedním z prvních, který měl nákladní auto a vozil vepřové půlky do Prahy do Holešovické tržnice na prodej. Bohužel příchodem socialismu o vše přišel.
Jeho syn František Stejskal, který je vyučený také řezníkem v roce 1989, spolu se svým otcem a manželkou řeznickou činnost obnovili. V roce 1991 koupili v Chotěboři dům a začali s rekonstrukcí budovy. O rok později v roce 1992 tu byl obchod, výrobna a bourárna. Firma se začala pomalu rozvíjet.
V roce 2006 František Stejskal předal firmu svým synům, Františkovi a Jaroslavovi a vznikla firma Řeznictví Stejskal s.r.o. František má na starosti výrobnu a Jaroslav obchod.
V roce 2008 firma získala podporu z EU a tak mohla proběhnout přestavba a přístavba jejího provozu, aby splňovala veškeré veterinární a hygienické normy. V současné době firma zaměstnává 23 zaměstnanců.
V listopadu v roce 2012 se firma rozšířila o jednu prodejnu v Havlíčkově Brodě. Společně s pekárnou Vilém s.r.o., tam nabízejí čerstvé pečivo, maso a své vlastní výrobky.
Firma vyrábí asi 150 druhů vlastních uzenářských výrobků. Používají se tu původní receptury, z nichž velká část pochází ještě z dob Františka Stejskala staršího. Ve výrobcích nejsou použity žádné náhražky ani drůbeží separáty, které zajistí laciné, ale nekvalitní výrobky. Ve výrobcích je jen nejnutnější množství přídavných konzervačních látek, aby byla zajištěna trvanlivost, a tím zdravotní nezávadnost výrobků. Výrobky jsou vhodné pro bezlepkovou dietu.
Obchod má rozsáhlé zázemí a chladírny. Velkou výhodou je vlastní bourárna a výrobna za obchodem, kde se maso zpracovává, a tak je v prodejně maso a uzenina vždy čerstvá. Výrobna je vybavena moderními řeznicko-uzenářskými stroji. Firma zde má i vlastní zrací komoru trvanlivých salámů, a tak může nabídnout i vlastní lovecký salám.