Vyzrálé hovězí maso a masné produkty


Statek u Nahodilů nabízí vyzrálé hovězí maso z ekologického chovu plemene Charolais, zpracovávané s důrazem na kvalitu a tradici.

  • Číslo certifikátu

    VYSOČINA regionální produkt®
    9126/2023

  • VÝROBCE

    Statek u Nahodilů

  • Obec

    Luka nad Jihlavou

  • Region

    Vysočina

  • Číslo certifikátu

    VYSOČINA regionální produkt®
    9126/2023

  • VÝROBCE

    Statek u Nahodilů

  • Obec

    Luka nad Jihlavou

  • Region

    Vysočina

Statek u Nahodilů se specializuje na chov masného plemene Charolais, jednoho z nejrozšířenějších masných plemen na světě, původem z francouzského Charolles. Skot se pase na vysočinských pastvinách v okolí Otína, přičemž hospodaření probíhá dle přísných norem ekologického zemědělství s certifikací BIO. 

Zvířatům je zajištěn vysoký standard welfare; pohybují se volně na pastvinách a mimo pastevní sezónu dostávají kvalitní krmení z vlastní produkce. Nově vybudovaná bourárna s biocertifikací umožňuje humánní a bezstresové zpracování masa, což se pozitivně odráží na jeho chuti, poddajnosti, barvě a trvanlivosti.

Po porážce jsou jednotlivé čtvrtě masa odvěšeny v chladicím boxu při teplotě 0–1 °C. Následně probíhá suché zrání ve zrací komoře s automatickou kontrolou teploty, vlhkosti a pH masa po dobu minimálně 14 dní. Poté je maso vakuově zabaleno a dozrává ještě tzv. mokrým zráním po několik dalších dní. Tento postup zvyšuje vaznost svaloviny, činí maso měkčím a křehčím, připraveným k odběru.

Statek nabízí různé masné produkty, včetně balíčků kombinujících přední, zadní maso a žebra s masem, dále samostatné porce zadního a předního masa či hovězí kližky. 

Statek u Nahodilů
Otín 33
588 22 Luka nad Jihlavou

Kontaktní osoba: Ladislav Kopečný
Tel.: 420 737 868 722
E-mail: ladislav.bio@centrum.cz
Web: https://www.statekunahodilu.cz/index.php

To nejlepší z regionů

vám již od roku 2005 garantují regionální značky kvality,
systém certifikace, který aktuálně zastřešuje 32 značek ve 31 regionech celé České republiky