Hovězí maso Matějka
Josef Matějka hospodaří s rodinou na 140 hektarech orné půdy a 40 hektarech luk. Farmu v Barchově založil jeho otec v roce 2004. Pustili se do chovu skotu francouzského plemene montbeliard. Jedná se o uzavřený obrat stáda. Znamená to, že si telata vykrmí do jateční váhy tím, co sami vypěstují.
-
Číslo certifikátu
ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
17095 -
VÝROBCE
Farma Matějka
-
Obec
Barchov
-
Region
Železné hory
-
číslo certifikátu
ŽELEZNÉ HORY regionální produkt®
17095 -
VÝROBCE
Farma Matějka
-
Obec
Barchov
-
Region
Železné hory
Čím je výrobek jedinečný
Prioritou je na farmě produkce mléka, ale v posledních letech se zaměřili také na vlastní „bourárnu“ a prodej masa lidem přímo ze dvora. Porážku zvířat zajišťuje řeznictví Francouz ve Skupicích. Maso je veterinárně ošetřeno. Josef Matějka si udělal kurz pro práci na jatkách, a proto si může maso zpracovávat sám do balíčků po 5 a 10 kilogramech přímo na farmě.
Aktuální složení balíčků a data porážky jsou dopředu zveřejněna na Facebook profilu farmy Matějka a lidé si mohou učinit objednávku. Farma k prodeji nabízí i vnitřnosti, takže se zužitkuje celé zvíře. Před vyzvednutím objednávky na farmě dávají zpětně zákazníkovi vědět, kdy bude připravena k odběru.
Další zajímavosti
Mléko prodávají ve všední dny od 16.00 do 18.00 hodin a víkendy od 17.00 do 18.00 hodin. Maso poráží dvakrát až třikrát do měsíce. Všichni, kdo si přijdou pro mléko či maso, se mohou na farmě podívat na krávy i telátka, která právě mají. Chloubou farmy jsou starokladrubští koně na dvoře.
Farma Matějka
Barchov 18
530 02 Pardubice
Kontaktní osoba: Josef Matějka
Tel.: 739 293 182
E-mail: pepikmatejka@seznam.cz